Büyükbaş Hayvan Çiftliğine Devlet Desteği 2020

Büyükbaş Hayvan Çiftliği Devlet Desteği

Büyükbaş hayvan çiftliği kurmak isteyen üreticilere ve girişimcilere verilen Büyükbaş hayvan çiftliği devlet desteği, üretimi arttıran ve büyükbaş yetiştiriciliğe teşvik eden girişimlerden biri oluyor. Çiftçiler 2020 senesinde de hayvan yetiştiriciliği konusunda teşvik arayışını olumlu sonuçlandırabiliyor. Başvuruların hala devam ettiği hayvan çiftliği ya da ahır desteği, devlet onaylı olduğu için devlet bankalarından tahsil edilebiliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen bu destek ahır ve ağıl yapımında % 50 hibe kredisi olarak gözüküyor.

Büyükbaş Hayvan Hibe Kredisi Şartları

Büyükbaş hayvan hibe kredisi şartları 2020 senesinde de geçen seneyle benzer şartları taşıyor diyebiliriz. Öncelikle çiftçiye ahır yapmak için verilen devlet desteklerinin 4 farklı şekilde olduğunu söylememiz gerekir. Bunlar Konya Ovası Projesi, Güney Doğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Doğu Karadeniz Projesi’dir. Çiftçiler için bu sene de paket ve uygulama rehberi sunulduğu için içerikteki detaylara çiftçiler buradan ulaşabilir. % 50 oranında geri ödemesiz hibe almak isteyenler için başvuru detayları açıkça yazmaktadır. Çiftçiler kredi sayesinde yapacakları yatırımın yarısı kadarını devletten geri ödemesiz olarak hibe şeklinde alabilecek. Böylece tarıma ve hayvancılığa olan ilgi artarken devlet için de et ve süt üretimi artmış olacak.

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları

Hayvancılık destekleri 2020 senesinde ahır ve hayvan alımı destekleri açısından gereken şartları açıkça yazıldı. Öncelikle başvuru yapmak isteyen çiftçinin destek verilmesi uygun bulunan illerde ikamet ediyor olması aranan ilk kriterlerin başında geliyor diyebiliriz. Bunun haricinde çiftçiler hazırlayacakları projeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri içerisine yapabilecek. Proje sunacak olan çiftçilerin daha önce bu konuda bir eğitimi varsa bunu da belirtmesi gerekecek.

Hayvan hibesi için başvuracak olanlar damızlık boğa, koç ve tekeden herhangi biri için müraacat edebilecek. Çiftçiler aynı anda hem büyükbaş hayvan için hem de küçükbaş hayvan için başvuru yapamayacak. Başvuru sahiplerine sadece tek bir hayvan için destek verilecek. Büyükbaş hayvan çiftliği devlet desteği kredilerinden herkes sadece bir kez yararlanabilecek.

Büyükbaş Hayvan Desteği Nasıl Alınır?

Hayvancılık hibe desteği nasıl alınır sorusu için öncelikle başvuru esnasında gereken evrakları tamamlamanız gerekir. Bunun için nüfus cüzdanınız, eksiksiz olarak doldurduğunuz hibe başvuru formunuz, ön proje formatınız ve onaylıtapu kaydınız yanınızda olmalıdır. Bunun haricinde tahmini sabit yatırım ve termin plan tablosu oluşturmanız, belgelerin arasına bu belgeyi de koymanız gerekir. Çiftçi kayıt belgeniz olmak zorundadır. Hayvan listesi isteyecek olan devlet işletme tescil belgenizi de görmek isteyecektir. Eğer daha öncesinde hayvancılık konusunda herhangi bir eğitim aldıysanız bunu da belgelerin arasına koymanız yararlı olacaktır.

Hayvancılık Hibe Destekleri 2020

Hayvancılık hibeleri alan çiftçilerin tam 3 sene boyunca bu projeyi yürüteceğini söyleyebiliriz. Hayvan hibesi olarak aldığınız damızlık boğanın dış görünüşü anlamında incelediğimiz zaman ortak ırk özelliklerine sahip olması gerekecektir. Ayrıca ön soy kütüğüne kayıtlı olması da önemlidir. Hibe verilecek olan damızlık hayvanlar için gereken şartlar, hayvana göre değişecektir. Ahır destekleri için de başvuru şartlarına dikkat edilmesi gerekir. % 80 oranında hayvan hibesiyle % 50 oranında ahır yapımı hibesi veren devlet projenizi de takip edecektir. Projenin ne durumda olduğu belirli aralıklarla görevliler tarafından kontrol edilecektir. Hayvan ve ahır hibesi için devletle bir taahhüt imzalayacağınızı da unutmamalısınız. Siz de zaman geçmeden kendinize ve devlete katkı sağlamak için büyükbaş ve ahır destek hibelerine başvurunuzu yapabilirsiniz.

KOSGEB Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır Şartları Nelerdir?

KOSGEB ( küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme başkanlığı)  kobi’lerin rekabet seviyelerini artırmasını sağlamaktadır. KOSGEB üyelerinin pazar da rekabet ortamında daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Özellikle üye şirketlerin AR-GE çalışmalarını, kurumlaşmasına yardımcı olarak büyümelerine ve güçlenmelerine yardımcı olmalıdır. Bu şekilde büyüyen şirketler daha güçlü olacak ve daha fazla çalışmalar yapacaktır.

Bakanlığa bağlı bir tüzel kişilik olan KOSGEB 1990 yılında kurulmuştur. Amacı ise yukarıda da belirtildiği gibi işletmelerin kurumlaşıp daha fazla rekabet edebilmesini sağlamaktadır. KOSGEB Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? Denildiğinde ilk olarak KOSGEB’e üye olmak gereklidir. Üye olan KOSGEB’liler kredilerini rahat bir şekilde çekebilecektir Üyelik şu şekildedir: İnternet üzerinden KOSGEB ana sayfasına girerek buradan e-KOBİ sayfasından KOSGEB’e üyelik yapabileceksiniz. Daha sonra KOSGEB’e ilk kayıt seçeneğini tıklayarak üye olma durumunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra artık şirketiniz için KOSGEB’ TEN kredi çekme imkânına sahipsinizdir. Üyeliği tamamlanan ve kredi başvurusunda bulunan küçük ve orta şirketler bundan sonra KOSGEB’e girerek başvuru yapabilmektedirler.

KOSGEB Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB kredi verirken öncelikle belirlemiş olduğu bazı sınırlar bulunmaktadır. Her sektöre kredi vermemektedir. Bunlardan bazıları şu şekildedir: Otobüs firmalarına, arıcılık yapmak isteyenlere, emlakçilik, muhasebecilik ve alkollü içecek üren üreticilere kredi vermemektedir. KOSGEB krediyi direkt olarak değil de hibe şeklinde vermektedir. Öncelikle kredi almak isteyenler 70 saatlik girişimcilik belgelerine sahip olmaları gerekmektedir. Kredi verilen sektörlerde 70 saat girişimcilik belgesi alanlar KOSGEB’in karşılıklı ve karşılıksız kredilerinden faydalanabileceklerdir. KOSGEB yatırımcılara işlerini kurması amacı ile kredi vermemektedir.

Yatırımcıların işlerini geliştirme amacı ile kredi vermektedir. İŞ yerini kurup sonradan faturalandırırsanız KOSKEB sizlere kredi imkânı sağlamaktadır. Verdiği kredinin %70’ini geri almaktadır. Yeni iş yerinizi açıyorsunuz. Projelerinizi hazırlayıp KOSGEB iş yerlerine götürdükten sonra eğer ki projeleriniz kabul edilirse siz iş yerlerinizi açıp ekipmanlarınızı hazırlıyorsunuz. Yaptığınız tüm masrafların dekontunu ve harcamalarınızı gösteren belgeleri daha sonra KOSGEB’e götürerek masraflarınızın %30’unu geri alabiliyorsunuz. KOSGEB daha çok yeni açılmış şirketlerin gelişmesine yönelik bir kurumdur.