Emlak Ofisi Açmak 2020

Emlak Ofisi Açmak

Emlak ofisi açmak her ne kadar basit bir meslek dalı olarak gözükse de son derece dikkat isteyen bir iştir. Eğer insanları yönlendirmeyi seviyorsanız ve ekonomi yorumlayabilme kabiliyetiniz varsa çok kısa süre içerisinde büyüyebileceğiniz bir meslek dalıdır. Çünkü insanlar hızlı gelişen ve doğal olarak takibi zorlaşan bu sektör içerisinde en doğru zamanda en doğru hamleyi yapmayı isteyecekler ve bu noktada desteğe ihtiyaç duyacaklardır. Bu meslek dışarıdan görüldüğü gibi sadece emlak fiyatları üzerine çalışan bir alana sahip değildir. Sektör içerisinde ki gelişmeleri değer kazanan yatırımları, en güncel gelişmeleri takip etmeli ve müşterilerimizi ona göre yönlendirmeliyiz.

 

Emlak piyasası yakın bir geçmişe kadar çok amatör biçimde yönlendirilmiş olsa da çıkarılan emlak yasaları ile denetim altında tutulmaya başlanmış ve daha bilinçli bilinçli bir ilerleme kaydetmeye başlamıştır. Gelişen emlak dünyası içerisinde yerimizi almak için daha kontrollü bir başlangıç ve daha programlı bir ilerleme kaydetmemiz gerekmektedir. Örneğin 2020 emlak yasası çıktığı gün en ince detayı ile konuya hakim olmalı ve yatırımcılarımızı ona göre yönlendirmeliyiz. Yatırımcılarımız konu hakkında bilgi istediklerinden “bilmiyorum” gibi bir cevap kabul edilemez.

Emlak Ofisi Açmak İçin Neler Yapmalıyız?

 Emlak ofisi açmak halkımız arasında masa-sandalye temini ile kurulabilecek bir işletme gibi algılansa da çok daha fazla araştırma gerektiren bir meseledir. Örneğin yakın bir geçmişte açılan 2 yıllık fakültede emlakçılık bölümü ile emlak sektörü daha bilimsel bir yol içerisine girmeye başlayacaktır.

İlk olarak yapacağımız açılış masrafları dışında bizi 5-6 ay idare edebilecek bir para ile sektöre girmemiz gerekmektedir. Çünkü sektörde belli bir yere gelmek zaman ve sabır gerektirmektedir. Bu süre içerinde ofis giderlerimiz devam edecektir.

Her ne kadar günümüzde emlak piyasasına emlak siteleri yön veriyor olsalar da biz işletmemizi insanların bizi rahatça bulabilecekleri bir yerde faaliyete başlamalıyız. Bulacağımız dükkan hem kolay erişimi hem de her santiminde ki profesyonellik ile işletmemizin temel taşı olacaktır.

Emlak ofisi açmak için ne kadar para gerekli? Sorusunun cevabı kişiden kişiye değişse de seçeceğimiz malzemeler kaliteli olmalı ve muhataplarımıza bize karşı güven duymalarına sebep olacaktır. Mesela yatırımcımızı bir kahvehane sandalyesinde ağırlamaktansa kaliteli ve konforlu bir sandalyede ağırlamak ilk izlenim için önemlidir. Muhatabımızın bilinçaltına “benim için önemlisiniz ve sizin iyiliğinizi düşünüyorum” mesajını vermektir. İşletmemizin duvar rengi yada kullanacağımız firma logosu dahi son dere önemlidir. Örneğin; mavi renk, güven duygusunu, kırmızı renk ise enerji ve heyecan uyandıran bir renktir. Bu renkler işletmemiz içerisinde kullanacağımız renklerden olmalıdır.

İkinci adımımız ise internet işlerimiz için profesyonel bir emlak sitesi olmalıdır. Unutmayalım ki Forbes verilerine göre günümüzde emlak satışları %80 oranında internetten yapılmaktadır. İnternet sitemize koyacağımız fotoğraflar son derece kaliteli ve açıklayıcı olmak zorundadır.

Bir diğer adımımız ise yapacağımız hatalara karşı bizi mutsuz müşterilerimizden koruyacak Mesleki Sorumluluk Sigortası olmalıdır. Zira istemeden de olsa her insan gibi müşterilerimize karşı hatalarımız olabilir ve bu hatalar karşımıza ağır yükümlülükler içeren tazminat davaları ile çıkabilir. Bu tip davaların ve bizi zarara sokacak ödemelerin önüne geçebilmek adına mutlaka Mesleki Sorumluluk Sigortası yaptırmalıyız.

Emlak Ofisi Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

2020 yılında emlak ofisi açmak için gerekli olan evraklar şunlardır;

  1. Nüfus cüzdanı sureti ve Nüfus Müdürlüğünden alacağımız ikametgah belgesi
  2. 2 adet fotoğraf
  3. Tapu fotokopisi
  4.  İşletmemizin bulunacağı apartman sakinlerinden alınacak yapı kullanma izni kağıdı
  5.  Dükkanımız kiralık ise Kira Mukavelesi
  6.  Vergi dairesinden alacağımız Vergi Levhası
  7.  Emlak Komisyoncuları Odası’na veya Ticaret Odası’na kayıt
  8.  Sigorta veya Bağ-Kur belgesi
  9.  Belediyeden alınacak İşyeri Açma Belgesi
  10.  İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu
  11.  İmza sirküleri, Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )
  12.  Cumhuriyet Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı
  13.  Emlak Komisyoncuları Odasından alınacak Emlak Komisyonculuk Sertifikası
  14.  Milli Eğitim Bakanlığından mesleki yeterlilik belgesi

Emlak Ofisi Açtıktan Sonra Kontrat Örnekleri

Yukarıda belirtilen şartları yerine getirdiniz ve bir emlak ofisi açtığınızı varsayalım. Burada size Kira sözleşme belgesi, Satış yetki belgesi, Kapora alındı belgesi, Yer gösterme sözleşmesi ve Tahliye taahhütnamesi gibi bazı belgeler gerekecek. Bunlar sözleşmeye sadık kalınması ve yer gösterilen müşterinin sizi atlatıp ev sahibine ulaşsa dahi sözleşmeyi siz olmadan yapamayacağı yani emeğinizin çöpe gitmesini engelleyecek ve kazanç elde etmenizi sağlayacak belgeler. Belgelerin Word dosyası ve PDF hallerini aşağıdan indirebilirisiniz. Eksik olanlar en kısa sürede yüklenecektir.

Emlak Kira Sözleşmesi KÜÇÜK

Kiraya Verene Yapılan Ödeme Belgesi

Emlak Kira Sözleşmesi Büyük Boy

PDF olarak;

Emlak Kira Sözleşmesi Küçük Boy PDF

Emlak Kira Sözleşmesi Büyük Boy PDF

Kiraya Verene Yapılan Ödeme Belgesi PDF