Küresel E-Ticaret Yeni Adı Retail Global 2020

Küresel E-Ticaret Yeni Adı Retail Global

İnsanların yaşamları boyunca elde ettikleri alışkanlıklar sürekli değişen ve gelişen internet teknolojisi ile yön değiştirmeye başladı.  Teknolojik yenilenme zamana yayılmış ve kademeli olarak yükselmeye başladı ve genç yaşlı demeden her nesile hitap etmeye başladı. Rahatlığa ve konfora insanoğlu çabuk alışıyor. Bunlar için gözlem yapmak da oldukça basit. Gelişmelere en güzel örnek internet. İnternet insan hayatına her geçen gün daha fazla giriyor. Çünkü internet aracılığı yapılabilecek birçok işlem olduğu gibi işte bulunuyor. Örnek vermek gerekir ise birçok şeyi sıralamak mümkün.

Okul kayıtları internet ortamında yapılabiliyor. Uzaktan eğitim veren okullara internet aracılığı ile devam ediliyor. Birçok bankacılık işlemi internet aracılığı ile rahat bir şekilde yapılabiliyor. Evlere takılan klimanın gereken ayarı, bahçe var ise bahçenin sulama zamanı gibi şeyleri al ve olt teknolojisi kullanılarak rahat bir şekilde internet aracılığı ile yapmak mümkün. Bu gelişen teknolojiyi takip eden ve ayak uydurmayı başaran firmalar eskiden beri geleneksel hale gelen reklam ve pazarlama kampanyalarını uzun süredir bırakmış durumda. Bunların yerine firmalar artık yeni teknolojiye uygun yeni nesil olarak yapılan pazarlama ve satış tekniklerini kullanıyor.

Birçok kişi başta alışveriş olmak üzere alışkanlıklarını çoktan değiştirdiğini çok rahat söyleyebiliriz. Büyük firmalar da çoktan bunun farkına varmış durumda. İnsanlar vakit tasarrufu ile nakit tasarrufu sağlamak amacı ile basitten karmaşığa birçok alışverişi internet aracılığı ile yapmaya başladı. Dünyanın neresinden olur ise olsun insanlar internet aracılığı ile istedikleri ürünü sipariş veriyor ve bu ürünler bir kaç gün için de kişilerin elinde oluyor. Artık perakende kavramı kalkarak yerini E- Ticaret kavramı büyük bir pazar olarak almış durumdadır. Ama e-ticaret tam olarak oturmuş değil, hala birçok problem ortaya çıkıyor.

E- Ticaret Problemleri

E-ticaret ile ilgili birçok problem bulunuyor. Üretici ve perakende olarak çalışmakta olan firmalar sorunlarını çözmek amaçlı olarak yazılım çözümleri satın alıyor. Yüksek ücret alan çalışanları kiralama yoluna gidiyor. Ortak olarak çevrimdışı şekilde bulunan farklı platformlar, ürünün teslimatı, ürünün ödemesi, ürünün geri iade işlemleri, ürün için sağlanan lojistik, ürünün içeriği ve destek hizmeti, gerekli olan reklam, ürünün pazar yeri, ürünün saklanması ve analizi gibi birçok sürecin yönetilmesi ile ilgili olan işlemlerin sürecinin takibi bulunuyor. Sonuç olarak devam eden bu süreç uygulama olarak çok uzadığı gibi aynı zamanda firmalar için de karşılığı olmayan gelir artışının yanında ek maliyet kalemine neden olmakta.

Problemin Çözümü

Süreci kısaltmak ve ek maliyete katlanmak zorunda kalmamak için en iyi çözüm alternatifi Retail Global yaklaşımı kullanmak. Retail Global tam olarak, yerel olarak ve uluslararası olarak çalışmakta olan e-ticaret uzmanı olan kişileri, firmaları, verilen hizmet gruplarını, perakende satışları, üreticiler için olan global anlamda satışları, kendi markası altında ve çevrimiçi hizmet veren mağaza ile destekleyerek ortaya yeni bir platform koyuyor. Daha net olarak Retail Global Yaklaşımını ifade etmek gerekir ise hem perakende hem de üretici olan firmalar için küresel anlamda olan satışlara güç katmakta olan eksiği olmayan tam bir beyaz etiket çözümü diyebiliriz.

Reatil Global Yaklaşımının Misyonu

Misyon olarak Retail Global misyonu, perakende olarak yenilik, bu yeniliğin akabinde maksimum seviyede olan bir müşteri alışverişi yaratmak. Bunun yanında küresel ölçek ile olan satışlar daha kolay olacak. B2B müşterilerine, ürün üretimi, hizmet üretimi, dil desteği, yerel anlamda teslimat kolaylığı, iade hizmeti, vergi hizmeti ve pazar yeri hizmeti gibi yaşanan sorunlarda e- ticaret uzmanları gereken yardımı yapacak. Bu yardımla beraber tüm sorunlar aşılacak.

Çalışma Prensibi

Çalışma prensibi olarak Retail Global yaklaşımını adım adım anlatmak gerekir.

1. adım, şirketlerin mağaza açma isteği.
2. adım, yönetim ekibinin seçilme aşaması.
3. adım, çevrimiçi olan iletişimi maksimum seviyeye taşımak için özel tasarlanıp donatarak çevrimiçi mağaza açılması.
4. adım, dünyaya açılıp rahat satış yapmak amacı ile çoklu dil ara yüzü kullanmak ve kesintisiz hizmet veren müşteri destek hattı kurmak.
5. adım, teslimat ile ödeme seçeneklerini arttırmak.

Bağlantılar

Websitesi: https://retail.global
Twitter: https://twitter.com/RetailGlobalNow
Telegram: https://t.me/retailglobal
Facebook: https://www.facebook.com/retail.global.community/
Whitepaper: https://files.retail.global/RetailGlobal-Whitepaper.pdf
Özet: https://files.retail.global/RetailGlobal-OnePager.pdf
Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3341374
Reddit: https://www.reddit.com/r/retailglobal/
Bountyhive: https://bountyhive.io/browse/Retail.Global